
Vores historie
En forholdsvis ung flyttemand begyndte i 2018 at samle på ting - små, sjove og skæve ting. Ting som, han synes, der kunne være spændende at forsøge at sælge og se, om andre også fandt de skæve sager interessante. Ret hurtigt fik han solgt sin første vare, og én blev til mange flere. Han fortsatte med at finde ting og indså, at ét kælderrum ikke længere var nok. Storesøsterens måtte nu i brug, og inden han havde set sig om, måtte han låne en tredjes rum også. Folk ville gerne købe hans varer. Salgskanalen var Instagram, og navnet blev til ‘Backers Bazar’.
17. Juli 2018
en rejse
er begyndt
Varerne hobede sig op, og bazaren led af alvorlig vokseværk - der måtte ske noget…
Michael fandt lokaler på en skøn gård i Ishøj. Med hjælp fra hans altid utrættelige og støttende kæreste - som ofte var med, både når der skulle knokles med flytning og restaurering, men også med på de hyggelige skattejagter hele landet over - fandt han sig til hurtigt til rette. Der var både plads til opbevaring af møbler, værksted og et foto-område. Det blev til, hvad der føltes som uendelige timers møbelrestaurering i både bagende sol og bidende kulde. Samtidig også dét skub der skulle til, for at bazaren kunne udvikle sig. Det blev til en endnu større sult efter konstant at suge mere viden til sig og finpudse diverse teknikker.
De nye og mere passende omgivelser, den voksende viden og det hårde arbejde kunne i dén grad ses på resultaterne. De små, sjove og skæve ting blev til langt mere raffinerede møbler, mere interessante ting og mere velkendte klassikere. Kreativiteten og sansen for æstetikken begyndte at vokse. Der blev udforsket og leget mere med præsentationen af varerne - og folk begyndte at lægge mærke til, at standarden på siden blev højere. Det gjorde, at følgerskaren lige så stille og roligt begyndte at vokse.
Det blev ret hurtigt klart, at potentialet gik fra en hyggelig hobby-bazar, til en mere seriøs forretning. Populariteten voksede, varernes kvalitet blev stadig højere, og det gav blod på tanden til at se, hvor langt det hele kunne drives. Der blev i langt højere grad fokuseret på de klassiske vintage-møbler, lamper og keramik fra vores største design-ikoner.
Det betød endnu et skifte. Forretningen skulle nå bredere ud - nå flere mennesker i alle dele af verden. Backers Bazar havde lagt fundamentet. Et hjertebarn var født - næste skridt på vejen var et navneskifte og dermed var VintageOne’s rejse begyndt.
maj-september 2020
Herfra gik tingene stærkt. Det væltede ind med varer. Michael begyndte at blive kontaktet af folk, som gerne ville have deres møbler solgt gennem VintageOne. Hele idéen om at tage kommisionsvarer ind begyndte så småt at spire. De møbler som han tog ind for private blev lyn-hurtigt solgt til gode priser. Det betød, at der kom flere møbler ind, og kunderne snakkede sammen og anbefalede hinanden at benytte VintageOne’s services. Det sparrede dem for selv at skulle bakse med at forsøge at sælge deres møbler, at skulle slås med useriøse købere og undgå den potentielle utryghed ved at der skulle komme fremmede til deres adresser - især når det ofte handlede om mere eksklusive og dyre møbler. Det gav absolut mening for kunderne at lade VintageOne håndtere dette. Tanken om at arbejde sammen med sine kunder, tiltalte Michael, langt mere end at skulle købe deres ting og frygte at komme til at underbyde. På den måde blev de mere et hold, og der kunne på sigt bygges små fremtidige samarbejder op med flere forskellige, tilfredse kunder.